چاره موی آسیب دیده ترمیم است یا قیچی؟


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 11 تير 1398
بازدید : 28
نویسنده : admin

این ناهنجاری ها به این موضوع اشاره دارند که اوتیسم می تواند براثر اختلال دررشد عادی مغز در اوایل دوران رشد جنینی ایجاد شده باشد که ناشی از نقایص ژن هایی است که رشدمغزی را کنترل کرده و ارتباط سلول های مغزی را با دیگر سلول ها تنظیم می کند ولی دراین میان همیشه نقش ژنتیک پررنگ تر بوده است.

پیش ازاین تحقیقات نشان داده بودند که در دوقلوهایی که یکی از آنها دچار اوتیسم است احتمال ابتلای قل دیگر حدود۹۰درصد است.

مطلب پیشنهادی
حساسیت به نوار بهداشتی: علل، نشانه ها و درمان - خانم خجالتی
حساسیت به نوار بهداشتی: علل، نشانه ها و درمان - خانم خجالتی

در برخی موارد هم مشاهده شده که والدین و برخی از اقوام فرد مبتلا به اوتیسم دارای اختلالات خفیفی در مهارت های اجتماعی و ارتباطی بوده اند.

در هر صورت عوامل ژنتیکی تنها علت ایجاد اوتیسم نیستند و عوامل محیطی هم سبب ایجاد این اختلال می شوند هرچند برخی محققان بر تعامل نسبی ژن و محیط مظنون هستند. برخی عوامل محیطی مانند مواجهه با پاسخ های ایمنی مادری در رحم یا اختلالات در زمان تولد، با همکاری عوامل ژنتیکی می تواند در بروز اوتیسم یا افزایش شدت بیماری موثر باشد.

آیا ژنتیک می تواند توضیح دهد چرا پسران بیشتر از دختران مستعد بروز اوتیسم هستند؟

شاید. دختران مبتلا به اوتیسم دارای جهش های بیشتری هستند و پسران مبتلا گاهی بیماری خود را از مادران بدون بیماری به ارث می برند. به طور کلی می توان گفت دختران در برابر جهش های ایجاد کننده اوتیسم مقاوم تر بوده و جهت بروز بیماری به نقص ژنتیکی بزرگتری نیاز دارند.

در واقع تحقیقات اخیری که صورت گرفته است جهش های ۴ ژن را در افراد مبتلا به اوتیسم نشان داده که می تواند از علل اصلی بروز این بیماری باشد.

همچنین محققان براین باورند که عوامل محیطی چون آلودگی هوا ، عفونت های ویروسی و سایر موارد نیز ممکن است در بروز اوتیسم نقش داشته باشند سن بالای والدین بخصوص پدر ، خونریزی ، استفاده از داروهای روان درمانی در دوران بارداری نیز می تواند از علل پر خطر باشد.

ویژگی های اصلی در مبتلایان به اوتیسم
انجام اعمال تکراری

جهان از منظر این افراد بسیار پیچیده و غیرقابل پیش بینی است و ترجیح می دهند

اعمال ثابتی راانجام دهند تا بتوانند رخداد آن را پیش بینی کنند.

این کارهای تکراری و روزمره می تواند شامل رفتن یک مسیر ثابت از خانه به مدرسه یا محل کار یا خوردن غذای یکسانی در وعده غذایی ، تکان دادن مداوم بدن ، چرخش سر ، قراردادن اشیا روی یک خط ، عدم علاقه به تغییر دکوراسیون محیط اطراف ، بازی کردن با یک اسباب بازی ، بازی خاص یا تماشای یک برنامه تلویزیونی خاص و آسیب رساندن به خود از طریق فروکردن چیزی در چشم ، گاز گرفتن دست و آویزان کردن سرباشد. آنها دوست دارند برای انجام کاری همان روشی را انجام دهند که قبلا نتیجه خوبی داده است و تمایلی به تغییر در زندگی و عقاید خود ندارند.

حساسیت حسی
افراد مبتلا به اوتیسم معمولا نوعی حساسیت حسی را تجربه می کنند

این حالت ممکن است در یک یا ۵ حس بینایی شنوایی بویایی لامسه و چشایی مشاهده شود.

حال این حساسیت ممکن است بیش از حد یا کمتر از حد معمول باشد به عنوان مثال ممکن است صداهای پس زمینه ای این افراد را آزار دهد که دیگران حتی متوجه آنها هم نمی شوند این حساسیت باعث اضطراب و حتی بروز دردهای جسمانی در آنها می شود آنانی که حساسیت شان کم است امکان دارد درد یا دماهای بالا را حس نکنند برخی تکان خورده و دست های خود را برای ایجاد حس به هم می زنند تا به برقراری تعادل و کنار آمدن بااسترس ایجاد شده در خود کمک کنند.

علایق خاص
بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم از علایق خاصی برخوردارند که از سنین نسبتا پایین در آنها به وجود می آید

این علایق در طول زمان تغییر پذیر بوده و میتواند شامل کارهای هنری موسیقی و کارهای کامپیوتری باشد

برخی ازاین علاقه ها نیز ممکن است عجیب باشد مثلا علاقه به جمع کردن زباله.

ناتوانی در یادگیری
این بخش از اختلال در افراد مبتلا به اوتیسم در جنبه های زندگی فرد تاثیر می گذارد ولی درجه این ناتوانی در افراد متفاوت است

برخی حتی می توانند به طور مستقل به زندگی خود ادامه دهند ولی برخی افراد وابسته ای هستند.

آزمایشات سونوگرافی در دوره بارداری، متداول است و اخیرا، پژوهشگران این موضوع که آیا احتمال وجود اختلال طیف اوتیسم در میان کودکانی که در رحم در معرض این روش قرار داشته‌اند، بیشتر است، تحلیل کردند.

نتایج این بررسی جدید نشان می‌دهد که:

هیچ ارتباطی میان مدت‌زمان یا تعداد سونوگرافی دوره بارداری و تشخیص متعاقب اوتیسم در کودک وجود ندارد. این در حالیست که پیشتر یک گروه پژوهشی، ارتباطی آماری میان اوتیسم و سونوگرافی نفوذ موج عمیق طی سه ماه اول و دوم بارداری پیدا کرده بود.

دکتر "جودی ابوت" (Jodi Abbott)، نویسنده این پژوهش و پزشک مرکز پزشکی بوستون می‌گوید: عمق نفوذ در واقع فاصله میان مبدل دستگاه سونوگرافی(کاوشگر) روی پوست و نقطه‌ای که در سونوگرافی به آن نگاه می‌کنید است.

این پژوهش، در مجله " JAMA Pediatrics" به چاپ رسید.

عمق نفوذ

عمق نفوذ، دورترین نقطه‌ای است که با موج سونوگرافی قابل دستیابی است و هیچ ارتباطی با محل قرار گرفتن جنین یا بخش‌های دیگر ندارد.

همان‌گونه که در مجله "Ultrasound in Medicine" اشاره شده، فرکانس، با حرکت از میان بافت، جذب موج را افزایش می‌دهد؛ بنابراین اگر فرکانس بالاتر باشد، سونوگرافی به سطح کم‌عمق‌تری نفوذ خواهد کرد.

عمق نفوذ با توجه به سایز هر زن و تعداد بافت‌هایی که وی در شکم خود و در میان جنین و مبدل دارد، متفاوت است و تحت کنترل او نیست.

دکتر "ن. پاول رزمن" (N. Paul Rosman)، متخصص مغز و اعصاب "مرکز پزشکی بوستون" (Boston Medical Center) در آمریکا گفت: نتایج این پژوهش نشان می‌‌دهد سونوگرافی موجب اوتیسم نمی‌شود. در هر حال، هنوز نقص‌هایی در این پژوهش وجود دارد و برای اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع، پژوهش بیشتری مورد نیاز است.

سونوگرافی و اوتیسم

سونوگرافی می‌تواند بافت‌ها را گرم کند که این موضوع مضر است و موجب ارتعاش بافت‌ها می‌شود. پیشتر این نگرانی وجود داشته است که آیا سونوگرافی، تاثیر منفی روی یک جنین در حال رشد به خصوص در نواحی مغز که در مراحل اولیه رشد حساس است، دارد.

رابطه بین مصرف ویتامین دی در دوران بارداری و ابتلا به اوتیسم
بر اساس مطالعات جدید، مادرانی که مکمل ویتامین دی در دوران باردرای مصرف می کنند، ممکن است به پیشگیری از اختلال اوتیسم در فرزندشان کمک کند. همچنین یافته ها نشان می دهد، زنان باردار با میزان ویتامین دی کم در هفته بیستم، بیشتر احتمال دارد که کودکان اوتیستیک داشته باشند.

زنان بارداری که در طول سه ماهه اول بارداری ویتامین دی مصرف می کنند، فرزندانی به دنیا می آورند که دارای اختلال اوتیسم نیستند. از این رو، مصرف مکمل های غذایی ویتامین دی در دوران بارداری اولیه، راه های جدیدی را برای پیشگیری از اختلالات عصبی ایجاد می کنند.

رابطه بین تبخال در دوران بارداری و ابتلا به اوتیسم
مطالعات نشان داده اند که عفونت تبخال در دوران بارداری، خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش می دهد. اما نگران و عصبی نشوید، زیرا عفونت تبخال مادرزادی تنها هنگامی به اوتیسم منجر می شود که در دوران بارداری رخ داده باشد، لذا عفونت های قبلی و پیش از دوران بارداری خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش نمی دهد. ویروسی که باعث تبخال می شود، هرپس سیمپلکس نام دارد. ویروس هرپس سیمپلکس ۱ (HSV-1)، موجب تبخال لب و ویروس هرپس سیمپلکس ۲ (HSV-2)، موجب تبخال تناسلی می‌شود. اما در حقیقت ابتلا به ویروس هرپس سیمپلکس ۲ خطر ابتلای کودک به اختلال طیف اوتیسم را دو برابر می کند.

به عبارت دیگر، اگر شما آگاهانه یا ناآگاهانه ویروس تبخال را حمل می کنید و سپس باردار شوید، تحت تاثیر خطر داشتن یک کودک مبتلا به اوتیسم قرار نمی گیرید. اما اگر در اوایل بارداری به این عفونت دچار شده اید، کودک شما در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می گیرد.

آلوده شدن به ویروس تبخال در دوران بارداری تنها یکی از عوامل بسیار (ژنتیکی و محیطی) است که می تواند باعث اوتیسم شود. حقیقت این است که ما هنوز نمی دانیم که اوتیسم چرا و چگونه اتفاق می افتد.

اگر تبخال دارید، یا نگران هستید که ممکن است تبخال داشته باشید و یا اخیراً بدان مبتلا شده اید، با پزشک خود درباره پیامدهای آن بر روی بارداری و جنینتان صحبت کنید و همیشه در طول بارداری یک رابطه جنسی ایمن داشته باشید.طیف درجات آسیب دیدگی مو بسیار وسیع است و می تواند از آسیبی ساده به کوتیکول باشد تا موخوره های گسترده. با توجه به درجه آسیب دیدگی مو اقدامات درمانی و مراقبتی متفاوتی پیش رو داریم؛ اگرچه در بسیاری موارد برای موخوره راهکارهایی هم داریم، در صورتی که مو وارد مرحله بسیار پیشرفته آسیب شود باید بخش آسیب دیده را قیچی کرد تا جایی که دیگر موخوره دیده نشود. برای پی بردن به روش هایی که به ترمیم موی آسیب دیده کمک می کنند. در این مطلب با دکتر بقایی، داروساز و رئیس انجمن متخصصان شیمی کازماتیک کشورهای خاورمیانه، گفت و گو کرده ایم.


آیا در بازار محصولی وجود دارد که موخوره را درمان کند و خانم ها مجبور به کوتاه کردن موهای خود نشوند؟
موخوره زمانی ایجاد می شود که کورتکس یا همان لایه داخلی مو آسیب جدی دیده و این آسیب به هیچ وجه ترمیم پذیر نیست و به اصطلاح زمانی که موخوره ایجاد شود دیگر کار از کار گذشته است. محصولاتی که برای مواجهه با موخوره عرضه می شوند تنها با انواع مختلف مواد پوشاننده انتهای شاخه شاخ شده را به هم می چسبانند و برای مدتی کوتاه از پیشرفت موخوره و بازشدگی تار مو به سمت بالا جلوگیری می کنند و در یک کلام، اصلا ماده ترمیم کننده موخوره نداریم.

 

بیشتر بخوانید: درمان موخوره 

موخوره باعث از بین رفتن کوتیکول بخش های پایینی مو می شود در نتیجه معبری برای خروج آب موجود در تار مو باز شده و به این ترتیب رطوبت و آب قسمت های بالاتر مو هم از این راه خارج می شوند و به تدریج بخش های جوان تر مو که نزدیک کف سر هستند هم آسیب می بینند.


محصولات مراقبتی به موهای دچار موخوره کمک می کنند؟
مواد مراقبتی مو تنها می توانند آسیب هایی که منجر به موخوره نشده اند را با مکانیسم برگرداندن زاویه مناسب کوتکیول های مو و پوشش خلل و فرج روی تار مو ترمیم و به سلامت مو کمک کنند. برخی محصولات هم با ممانعت از خروج رطوبت، محافظت از آفتاب و مواد اکسنده، حجم دهندگی و ممانعت از وزشدن مو از مو نگهداری می کنند.

در بازار محصولات مراقبتی مو تنوع محصول زیاد است. خوانندگان ما با توجه به درجه و نوع محصولاتی را انتخاب کنند؟
هر محصولی که در بازار است اثر خود را بنا به مکانیسم هایی که ذکر شده بر مو می گذارد؛ حالت فیزیکی و شکل عرضه آن به بازار در قالب واکس، پماد، کرم، ژل، اسپری، محلول، کف، فوم و... تنها به علت بازاریابی و مشتری پسندی محصول است. مصرف کننده باید به کارایی و اثربخشی محصول توجه کند و نباید قالب به خصوص عرضه محصولات پایه ای او را فریب دهد. به عبارتی تولیدکنندگان هرازگاهی برای جذب مصرف کننده ممکن است محصول خود را به شکل فیزیکی جدیدی ارائه دهند که قبلا در بازار زیاد به چشم نخورده است.

منظورتان را با مثال بیشتر توضیح می دهید؟
مثال سرم های 2 فاز ماده جدیدی نیستند بلکه 2 فاز روغنی و آبی هستند که ماده امولسیون کننده به آنها اضافه نشده است. این 2 فاز با افزودن ماده رنگی کاملا متمایز از هم دیده می شوند. حالا کافی است به این محصول امولسیون کننده بیفزاییم، درست شبیه کرم می شود یا مثلا روغن های مو را در قالب آمپول عرضه می کنند که خریدار با خود بگوید این یک محصول ویژه درمانی است؛ درست مانند آمپول کم مقدار با اثر سریع.

نحوه اثربخشی نرم کننده ها چگونه است؟
قبل از هر چیز باید بدانید نرم کننده اصطلاح رایج نادرستی است؛ آنچه به آن نرم کننده می گوییم در اصل حالت دهنده است. حالت دهنده ها 3 نوع اند؛ اول روغنی که با خاصیت روان کنندگی مو را لیز و حالت پذیر می کنند، اثر این مواد پایدار نیست و بعد از مدتی کوتاه از مو پاک می شود.
دوم موادی که بار الکتریکی مثبت دارند و با رونشست بار مثبت آنها بر بخش های آسیب دیده مو که (مملو از بار منفی است) خلل و فرج این نواحی پوشانده می شود. سومین گروه که گرانترین گروه هم هستند ترکیبی از 2 گروه اول و دوم اند.

 

وزشدن مو

موخوره زمانی ایجاد می شود که کورتکس یا همان لایه داخلی مو آسیب جدی دیده باشد

 

تفاوت ماسک و حالت دهنده داخل حمام و بعد از حمام چیست؟
ماسک داخل حمام یا Rinse Off دارای بار مثبت است و ماندن آن بر پوست سر سبب حساسیت و خارش می شود بنابراین باید بعد از دقایقی ماندن روی مو شسته شود اما ماسک های بعد از حمام Leave On بار مثبت ندارند و حاوی مواد چرب و سیلیکون اند و ماندن آن ها روی مو باعث حساسیت نمی شود. این مواد قاعدتا باید تا شستشوی بعدی روی سر بمانند که البته به مرور از مو جذب، پاک یا اکسید می شوند. فردی که موی خیلی خشکی دارد باید از هر دوی این مواد استفاده کند؛ فردی که مویش کمی خشک است باید نوع Rinse Off و فردی هم که موی معمولی دارد باید نوع Leave On را به کار ببرد.

برخی افراد مصرف روغن زیتون را برای مو توصیه می کنند. عده ای می گویند مگر مو سالاد است؟! اخیرا هم برای روغن گران آرگان تبلیغ می شود. لطفا در این مورد هم راهنمایی کنید.
در موارد خشکی، خارش و حساسیت پوست کف سر باید از روغن هایی که وزن مولکولی کم و مقدار زیادی ویتامین E دارند استفاده کرد؛ یعنی به ترتیب روغن های جوجوبا، نارگیل و آرگان. گاهی موهای فرد آنقدر خشک است که شستن آلودگی سرش باعث از بین رفتن همان اندک چربی ساقه مویش می شود بنابراین باید روغن هایی را به کار ببرد که هنگام شستن به جای روغن تار مو، این روغن ها، شسته شوند.

در چنین روغن هایی باید ترکیب اسید چرب و ویتامین E کنار هم حداکثر ممکن باشد، یعنی به ترتیب روغن های آووکادو، آرگان و زیتون. در مواقعی که فرد در آب و هوا یا محیطی مرطوب قرار دارد کوتیکول های مویش از هم باز می شوند که برای جلوگیری از وزشدن مو در چنین شرایطی باید از روغن هایی که حداکثر ترکیب اسیدهای چرب اشباع و تک غیراشباع کنار هم را دارند استفاده کند. یعنی به ترتیب روغن های جوجوبا، نارگیل، آووکادو، زیتون، بادام و آرگان.

بعد از شامپو زدن هم باید از روغن هایی که اسیدهای چرب چند غیراشباع بیشتری دارند مصرف کرد یعنی روغن های کرچک، تخم کتان و هسته انگور. بنابراین قبل از هزینه کردن توجه کنید روغن را برای چه کاربردی نیاز دارید و در هر مورد با توجه به اولویت ذکرشده روغنی مناسب را انتخاب کنید و اگر فروشنده یا دیگران درباره مثلا روغن آرگان تبلیغ می کنند دلیلی ندارد که این روغن برای هدف شما مناسب باشد.

2 سوال رایج درباره حالت دهنده و ماسک مو

از کجا بفهمیم کدام حالت دهنده یا روغن است؟
محصول مورد نظر باید برچسب وزارت بهداشت را داشته باشد؛ در غیر این صورت تشخیص اصل از تقلبی بودن در دانش مصرف کننده نیست و باید به آزمایشگاه های تخصصی تجزیه مواد سپرده شود. در مورد سازگاری و اثربخشی محصول هم بهتر است قبل از خریداری آن محصول را امتحان کنید و بعد از 24 ساعت با توجه به بررسی نتیجه محصول را بخرید.

آیا مواد مغذی، ویتامین ها و پروتئین های ماسک مو واقعا مو را تغذیه می کنند؟
ویتامین ها و مواد مغذی برای اثرگذاری باید جذب تار مو شوند. یعنی از کوتیکول مو بگذرند و مولکول آنها خیلی بزرگ نباشد، به علاوه پایه روغنی داشته باشد. بنابراین اگر این مواد در تبلیغ محصولی ذکر می شوند باید بررسی کرد آیا تولیدکننده توانسته این مواد را به نحو موثر وارد فرمولاسیون خود کند تا محصولش کارایی مورد انتظار را داشته باشد یا نه؟ پپتیدها و اسیدهای آمینه هم از طریق جانشینی در ساختار پروتئینی مو می توانند اثرگذار باشند که باز هم کارایی آنها در هر محصولی باید بررسی شود.

 منبع : بیتوته 



مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان vers و آدرس verst.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com